Vandaag geopend vanaf 10:00
NIEUWS

Tips om de levensduur van je batterij te maximaliseren

13/05/2024

Als je al enkele jaren dezelfde smartphone hebt, merk je waarschijnlijk dat je die vaker moet opladen dan vroeger. De oorzaak hiervan is de capaciteit van je smartphonebatterij die onvermijdelijk afneemt naarmate het toestel ouder wordt. Dat betekent echter niet dat je niets kunt doen om de levensduur van de batterij van je gsm te maximaliseren. Hieronder geven we onze tips!

1. Houd je smartphonebatterij tussen de 30-80%

Een van de hardnekkigste mythes over smartphonebatterijen is dat je ze af en toe volledig moet ontladen en opladen. Dit klopte voor de eerste mobiele telefoons met nikkel-cadmium batterijen, maar is zeer nadelig voor moderne smartphones met lithium-ion batterijen. Wie de levensduur van zijn smartphonebatterij wil maximaliseren, kan zijn batterijlading best tussen de 30 en 80% houden. Dit optimaliseert de levensduur van de batterij en voorkomt onnodige slijtage door diepontlading.

2. Houd je smartphone uit de warmte

Om te vermijden dat een smartphonebatterij oververhit raakt en zo schade oploopt, is het belangrijk om je smartphone op kamertemperatuur te houden en uit direct zonlicht te bewaren. Hitte kan de chemische processen in de batterij versnellen, wat leidt tot een snellere afname van de capaciteit. Dus vermijd het laten liggen van je telefoon op hete oppervlakken of in de buurt van warmtebronnen zoals radiatoren.

3. Vermijd snelladers

Hoewel snelladers handig kunnen zijn voor het snel opladen van je smartphone, kunnen ze de levensduur van je batterij verkorten. Snelladers gebruiken een hogere spanning dan normale laders, wat de batterij kan beschadigen en de interne weerstand kan verhogen. Dit kan leiden tot een snellere afname van de capaciteit van de batterij en uiteindelijk tot een kortere levensduur van je smartphone. Gebruik daarom bij voorkeur de originele lader van je smartphone, die is ontworpen om de optimale laadparameters te bieden voor jouw specifieke apparaat.

4. Speel geen games en bekijk geen video’s tijdens het opladen

Tijdens het opladen kan je smartphone warmer worden door de elektrische stroom die door de batterij stroomt. Het is daarom raadzaam om zware taken zoals gamen of het bekijken van video’s te vermijden tijdens het opladen, omdat dit de temperatuur van de batterij verder kan verhogen en de levensduur ervan kan verkorten. Als je je telefoon toch wilt gebruiken tijdens het opladen, beperk je dan tot lichte taken zoals het lezen van tekst of het surfen op internet.

5. Laat je gsm niet de hele nacht in het stopcontact steken

Hoewel moderne smartphones stoppen met opladen wanneer ze 100% bereiken, is het nog steeds niet ideaal om je telefoon de hele nacht aan de lader te laten liggen. Dit komt omdat de constante stroom van de lader, zelfs als deze stopt met opladen, kleine cycli van laden en ontladen kan veroorzaken, wat de levensduur van de batterij kan verminderen. Als je je telefoon ‘s nachts oplaadt, overweeg dan om een timer in te stellen zodat de lading kort voor je wakker wordt, wordt voltooid.

6. Gebruik alleen originele laders

Het gebruik van goedkope, niet-originele laders kan schadelijk zijn voor je smartphonebatterij en zelfs gevaarlijk zijn. Deze laders kunnen een verkeerde spanning naar je smartphone sturen, wat kan leiden tot overladen of oververhitting van de batterij. Bovendien zijn de onderdelen in goedkope laders vaak van lagere kwaliteit en minder goed geïsoleerd, wat het risico op brand of elektrische schade verhoogt. Investeer daarom in een originele lader van de fabrikant van je smartphone om de levensduur van je batterij te beschermen en de veiligheid te waarborgen.

Contact

Heb je nog vragen over smartphonebatterijen of wil je jouw batterij laten vervangen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen! Ons deskundige team staat klaar om al je vragen te beantwoorden en je te helpen bij het maximaliseren van de levensduur van je smartphonebatterij.

iphone 13 battery 1024x768 1
iphone 13 battery 1024x768 1

Meer nieuws